function jquery_parallax() { ?>

Estetisk tandvård hos munhälsa tandläkare

 • Bra priser
 • Osynlig tandställning
 • Tandblekning
 • Fasader
 • Fillers
 • Botox

Munhälsa - All estetisk tandvård du behöver

Det klart att du vill ha en vacker mun! Munnen är en jätteviktig del av ditt liv och det är vanligt att känna sig besvärad av att delar av munnen har skönhetsfel.

Henrik Högberg specialiserar sig på estetisk tandvård oh brinner för fillers och Botox. Alla våra tandläkare kan hjälpa dig, men det kan kännas tryggt att veta att Munhälsa har ett riktigt tungt ess att plocka fram om du behöver avancerad hjälp.

Estetiska behandlingar på Munhälsa.se

Här kan du läsa om de vanligaste estetiska behandlingarna. Hör av dig till oss så ordnar vi med en undersökning och prisförslag.

Missfärgningar

Idag innehåller nästan all mat färgämnen. Missfärgningar av till exempel tobak, te och kaffe kan vi ofta polera bort med hjälp av Air-Flow, en modern metod som blästrar bort beläggningar och missfärgningar med vatten, luft och ett speciellt rengöringspulver.

Du fräschar upp ditt leende snabbt, skonsamt och smärtfritt.

Kosmetisk tandblekning

Med tiden blir tänderna vanligtvis mörkare bland annat genom en ökad mineralinlagring. Detta kan vi i dag bleka bort med effektiva och skonsamma metoder.

Vi vill alltid att tandläkaren eller tandhygienisten först undersöker och gör en bedömning av din tandstatus. Om du har hål eller dåliga fyllningar måste detta åtgärdas först. Blekning är inte skadligt för tänderna om det utförs på rätt sätt när det utförs med korrekt metod och hos godkänd behandlare.

Skalfasader

I vissa fall när man inte kan bleka tänderna eller om man vill förändra formen på tanden kan man göra så kallade skalfasader eller skalkronor på tänderna. Det innebär att man slipar minimalt på tanden och sedan fäster ett tunt porslinsskal, ungefär som en lösnagel, på tanden. Skalfasaden sitter hårt och lossnar inte. Är tänderna mycket lagade sedan tidigare gör man oftast vanliga porslinskronor.

Enklare formförändringar som till exempel ett litet mellanrum mellan två tänder, kan vi ibland lösa genom att bygga på tänderna med med fyllningsmaterial i tandens färg.

Invisalign-osynlig tandställning

Är du missnöjd med hur dina tänder står? Det är aldrig för sent att få ett fint leende. Vi justerar mindre felställningar eller gelsställningar med osynlig tandställning

Invisalign – Så går det till

 1. Tandläkarbesöket Så snart Invisalign-tandläkaren har konstaterat att behandlingen är lämplig för dig tar man foton, röntgenbilder och digitala bilder eller ett avtryck av dina tänder. Denna registrering används för att skapa en 3D-behandlingsplan i ClinCheck®, bara för dig.
 2. Skenorna Skenorna specialtillverkas för dig och levereras till din tandläkare. Du får ett set med skenor som ska bäras varje dag och du byter själv skenor hemma – med i genomsnitt 1–2 veckors mellanrum.
 3. Resultatet Var 4:e–8:e vecka går du på kontroll hos tandläkaren och får nya skenor. När behandlingsplanen har genomförts behöver du ha så kallade retainers för att behålla ditt nya leende.

Injektionsbehandlingar på Munhälsa.se

Fillers och Botoxär vanliga behandlingar men de kräver lite specialkunskaper. 

Henrik Högberg är certifierad inom botox och fillers och tar hand om alla  injektionsbehandlingar. Henrik jobbar med estetiska behandlingar på båda klinikerna.

Fillers

Fillers är en av de vanligaste estetiska behandlingarna och det finns en mängd olika varumärken. Fillern är baserad på hyaluronsyra i olika kompositioner beroende på vilket område man vill behandla.

Vanliga områden för behandling är läppar och kinder. Djupare rynkor eller ärr kan också behandlas med filler och kombineras då oftast med botulinumtoxin (botox). Behandling med fillers föregås av en hälsodeklaration samt samtal kring vilka områden du önskar behandla och vad du kan förvänta dig som resultat. Tillsammans med din behandlare beslutar ni också vilken typ av filler och mängd som kan vara aktuellt.

Behandlingen tar vanligen inte mer än 30 minuter och önskar man så finns det möjlighet till lokalbedövning. Det är normalt med viss ömhet och mindre blåmärken på det behandlade stället och ibland kan det uppstå en lokal svullnad som oftast avtar efter någon dag. Fillers är ingen permanent behandling. Därför behövs regelbunden påfyllning om man vill bibehålla resultatet.

Priser för Fillers

 • 0.5 ml 1900 kr
 • 1 ml 3300 kr

Botox

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A. Botulinumtoxin används för att blockera de nervsignaler som gör att musklerna dras samman. Resultatet, vid estetiska injektioner med botox, blir att linjerna och rynkorna i de muskler man väljer att behandla mjukas upp eller försvinner helt. Vid djupare rynkor kan man behöva en filler som komplement för att rynkan ska försvinna helt.

Vanliga områden för behandling med botox

 • ”argrynkan” mellan ögonbrynen.
 • ”kråksparkarna/skrattrynkorna” vid sidan av ögonen.
 • horisontella linjer i pannan.

Ett annan indikation för botox är tandgnissling/pressning (bruxism). Tandpressning/gnissling kan ge spänningshuvudvärk, migrän, värk från muskler och käkleder samt skador på tänderna. I vissa fall kan käkmusklerna påverkas så mycket att muskeln blir förstorad och ändrar ansiktsformen. Som tandläkare brukar vi behandla patienter med bettskena. En bettskena har oftast ett gott resultat på de kliniska symptomen, men en del patienter besväras ändå av ansiktsformen förändrats och blivit mer kantig. Behandling med botox i tuggmusklerna minskar musklernas kraft och ger även en avsmalnande effekt på ansiktsformen Behandling med botox föregås av en hälsodeklaration samt samtal kring vilka områden du önskar behandla och vad du kan förvänta dig som resultat. Behandlingen tar ca 15 minuter och de flesta tycker inte att det gör särskilt ont så ingen bedövning är nödvändig. Oftast innebär behandlingen ingen konvalescens. Dock finns det, i känsliga områden, risk för mindre blåmärken.

Behandling med botulinumtoxin typ A är inte permanent. Full effekt brukar man få efter ca 7-10 dagar och håller vanligen 3-4 månader.

Botox vid tandgnissling

Ett annan indikation för botox är tandgnissling/pressning (bruxism). Tandpressning/gnissling kan ge spänningshuvudvärk, migrän, värk från muskler och käkleder samt skador på tänderna. I vissa fall kan käkmusklerna påverkas så mycket att muskeln blir förstorad och ändrar ansiktsformen.

Som tandläkare brukar vi behandla patienter med bettskena. En bettskena har oftast ett gott resultat på de kliniska symptomen, men en del patienter besväras ändå av ansiktsformen förändrats och blivit mer kantig.

Behandling med botox i tuggmusklerna minskar musklernas kraft och ger även en avsmalnande effekt på ansiktsformen Behandling med botox föregås av en hälsodeklaration samt samtal kring vilka områden du önskar behandla och vad du kan förvänta dig som resultat.

Behandlingen tar ca 15 minuter och de flesta tycker inte att det gör särskilt ont så ingen bedövning är nödvändig. Oftast innebär behandlingen ingen konvalescens. Dock finns det, i känsliga områden, risk för mindre blåmärken.

Behandling med botulinumtoxin typ A är inte permanent. Full effekt brukar man få efter ca 7-10 dagar och håller vanligen 3-4 månader.

Boka undersökning online
-
Välj tid själv

Välj själv den klinik och tid som passar dig bäst. Vi tar hand om dig precis som om du bokat i receptionen. Har du några frågor är det bara att kontakta kliniken.

Boka undersökning i receptionen

Vänligen beskriv vad du behöver hjälp med.