function jquery_parallax() { ?>

BEHANDLINGAR PÅ MUNHÄLSA TANDLÄKARE

Munhälsa tandläkare Göteborg hjälper dig med alla dina behov för munnen. 

Boka enkelt online eller få hjälp av receptionen

VÅRA BEHANDLINGAR

Här hittar du de vanligaste behandlingarna hos Munhälsa Tandläkare i Göteborg.

Läs mer om varje behandling genom att följa tillhörande länk. Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

"Allt man kan önska sig av en tandläkare!"

“Mycket bra och kompetent personal. Känner mig i trygga händer hela vägen. Tillsammans med god kompetens och bra vägledning är det allt man kan önska sig av en tandläkare!”

5/5

-Björn, 2020

Karies, eller hål i tänderna, är den vanligaste sjukdomen som drabbar dina tänder. Karies får du när bakterier bildar syror som bryter upp tandytans emalj. När karies gått igenom emaljen behöver du laga din tand om hålet är mycket stort kan en rotfyllning eller en krona behövas göra på din tand.

Ilningar beror oftast på att tandköttet dragit sig tillbaka och blottar tandhalsarna (övre delen av tandroten). Vilken behandling man får av sin tandläkare eller tandhygienist beror på orsaken till besvären.

När en tand är skadad eller kraftigt missfärgad kanske det inte räcker med lagning eller blekning. Då täcker vi problemet med en fasad.

Tandhygienisterna på våra kliniker i Göteborg arbetar självständigt, som en av medlemmarna i tandvårdsteamet, med åtgärder för att främja munhälsa och förebygga tandsjukdomar. I arbetsuppgifterna som tandhygienist ingår att svara för regelbundna undersökningar av munstatus. Det ingår också diagnostik och behandling av karies och tandlossningssjukdomar.

Missfärgningar på tänderna kan bero på sjukdomar eller medicinering, men vanligast är att de successivt blir missfärgade p.g.a. starka färgämnen från tobak, mat och dryck. Vi hjälper dig bleka tänderna så de får en fin färg.

Tandpressning och tandgnissling kan ske när du sover. Det innebär att du kanske inte ens vet att du gnisslar tänder.

Tandpressning kan även ske dagtid, men trots att du är vaken kan du vara omedveten om att du pressar tänder.

En rotbehandling innebär att man tar bort den sjuka delen av tanden,. Sedan gör vi rent och fyller upp tanden med en speciell rotfyllningsmassa.

Skenorna vi använder är genomskinliga och syns inte när du skrattar eller pratar. Välkommen in på Munhälsa Göteborg.

En tandkrona används när ytan på tanden på något vis har förstörts men roten är intakt, medan en tandbro är en konstgjord tand som fästs vid de två kringliggande tänderna.

Förr användes amalgam för att laga tänder med. Det är inte tillåtet idag eftersom amalgam innehåller kvicksilver. Byt ut dina fyllningar hos Munhälsa.

Visdomständerna är de innersta tänderna i munnen och kan ibland orsaka smärta och problem vilket åtgärdas genom operation hos oss.

Tandimplantat kan användas för att ersätta en eller flera tänder. Implantat är en skruv av titan som opereras in i käkbenet som sedan får läka samman med benet.