function jquery_parallax() { ?>

Undersökning Hos munhälsa tandläkare

  1. Vi undersöker alla tänder
  2. Vi undersöker hela munnen
  3. Röntgenbilder hittar dolda problem
  4. kontroll av käkar och bettet
  5. Vi tar bort tandsten i underkäksfronten och putsar tänderna
  6. Vid behov ger vi tips, råd, behandlingsalternativ och kostnadsförslag

UNDERSÖKNING 299 KR
FÖR NYA KUNDER

Påbörja resan till ett perfekt leende med undersökning för 299 kr.

Gratis med tandvårdsbidrag

Använd ditt tandvårdsbidrag så blir besöket konstnadsfritt.

GRATIS IMPLANTATKONSULTATION

Saknar du en tand eller flera och är intresserad av att ersätta dessa med implantat är du välkommen på
en kortare konsultation till oss. Du kan boka denna online eller kontakta oss per telefon.

Regelbunden undersökning är bra för hälsan och plånboken

Alla bör regelbundet göra undersökning hos tandläkaren. Det förebygger större förändringar i din tandhälsa och tandläkaren upptäcker eventuella förändringar i tid. Din tandhälsa påverkas av din kost, allmänna hälsotillstånd samt av medicinering.

Kom till våra tandläkare på Frölunda torg eller i Kvillebäcken nära Backaplan på Hisingen.

Det är enkelt att ta sig hit. Du kan också själv välja klinik och vilken tid när du bokar undersökningen online.

"Allt man kan önska sig av en tandläkare!"

“Mycket bra och kompetent personal. Känner mig i trygga händer hela vägen. Tillsammans med god kompetens och bra vägledning är det allt man kan önska sig av en tandläkare!”

5/5

-Björn, 2020

När bör du gå på en undersökning?

Vad kostar det?

 

En tandläkarundersökning hos oss kostar 1100 kronor. Du kan delbetala din undersökning med ditt allmänna tandvårdsbidrag. (Beroende på ålder så kan du få 300 eller 600 kronor per år i bidrag. Ett bidrag går att spara i två år, vilket betyder att du kan ha upp till 1200 kronor i innestående bidrag.)

Du kan dela upp betalningen med Fortus Finans – vi hjälper dig efter besöket.

Hur går en undersökning till?

“Vi börjar med att ställa frågor om din allmänna hälsa, eventuella mediciner du tar och självklart pratar vi om dina besvär om du har några. Samtalet låter oss lära känna dig bättre och ger oss en bra grund att starta på.

Själva undersökningen börjar med röntgenbilder så vi direkt snappar upp eventuella dolda problem som inte går att se med ögat. Sen undersöker vi noggrant hela munnen genom att titta, klämma och känna.

Vi avlutar med att ta bort tandsten och ge tips på skötsel av tänderna. Självklart får du ett kostnadsförslag på hur mycket en eventuell behandling kommer kosta.”

-Gabriella Meiri Öhlin, Tandläkare

Röntgenbilder hittar dolda fel

Undersökningen börjar med att fyra röntgenbilder tas för att se om du har några hål i tänderna eller för att kunna se hur tänderna sitter i tandbenet dvs om du har pågende eller har haft tandlossning. På bilderna kan man också se tandsten och eventuella förändringar i tandbenet.

Tandläkaren kan behöva ta fler röntgenbilder, exempelvis för att kontrollera om du har rotfyllningar i dina tänder eller andra förändringar för att se så att det inte finns infektioner i käkbenet.

Ibland kan vi också behöva ta en panoramaröntgenbild (OPG) för att få en översikt av båda käkarna för att kontrollera så det inte finns dolda infektioner eller sjukdomar i käkarna. Man behöver också en OPG inför planering av implantatbehandling. En extra kostnad tillkommer för panoramaröntgen.

Undersökning av munnen

Vi kontrollera dina slemhinnor dvs insidan av dina läppar, gom, tandkött, munbotten och tunga för att se om det finns tecken på någon sjukdom.

En del förändringar i munnen kan behöva kontrolleras ytterligare en specialist medan andra noteras i din journal och kontrolleras vid dina kommande undersökningstillfällen.

Kontroll hur ditt bett ser ut d.v.s. hur överkäkens och underkäkens står mot varandra och samt kontrollerar om någon störning i ditt bett som t.ex. tandgnissling.

Vi undersöker om du har tandlossningssjukdom detta genom att vi tittar på röntgen men också genom att vi mäter runt dina tänder för att kontrollera tandköttsfickor och tandköttsfickor.

Finner vi att det finns djupa fickor eller mycket inflammation rekommenderas du ett besök hos tandhygienist.

Tandsten och avslutning

Har du en mindre mängd tandsten tas detta bort vid undersökningstillfället och alltid avslutas behandlingen med en puts.Har du mycket missfärgningar gör vi en airflow behandling dvs en slags blästring på tänderna för att avlägsna ytliga beläggningar.

I slutet av behandlingen får du råd och tips om hur du skall sköta dina tänder och eventuella kostråd relaterat till dina tänder. Vi går igenom eventuella behandlingsalternativ och du får ett eller flera kostnadsförslag av oss.

Du får ett skriftligt undersökningsprotokoll om du önskar.

Boka tid - online

Du bokar enkelt tandhygienist, akut tid, undersökning eller tid hos tandläkare

Välj själv den klinik och tid som passar dig bäst. Vi tar hand om dig precis som om du bokat i receptionen. Har du några frågor är det bara att kontakta kliniken.

Boka undersökning i receptionen

Vänligen beskriv vad du behöver hjälp med.