function jquery_parallax() { ?>

Injektions-behandlingar på Munhälsa Göteborg

Injektionsbehandlingar på Munhälsa Göteborg

  • Ta bort åldersrynkor
  • Ta bort “sura” mungipor
  • Ta bort bekymmersrynkan i pannan
  • Hjälp mot spänningshuvudvärk
  • Hjälp mot tandgnissling
  • Ta bort Gummy smile

Hur går injektionsbehandling till?

Det är viktigt att behandlare med korrekt bakgrund och kunskap i anatomi och ansiktets struktur tar hand om dig och utför behandlingen.

På Munhälsa.se är alla som utför injektionsbehandlingar legitimerade tandläkare och alla anställda har den typ av utbildning och specialisterfarenhet som krävs för att ge dig en trygg och god behandling.

Vi börjar alltid med en konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar. Vi gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat.

Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta. I enlighet med lagen får du sedan en betänketid på 48 timmar innan vi bokar tid för din behandling.

När du kommer för din behandling börjar vi med att lägga  en bedövningskräm över området. En behandling går snabbt, gör om området är bedövat oftast inte ont och resultatet är inte permanent.

För oss på Munhälsa.se är det viktigaste att du ska känna dig nöjd med behandlingen och vara helt trygg i att vi är utbildade och certifierade i att utföra den.

Beroende på vilket område som behandlas används olika typer av filler. En mjukare variant fungerar bäst för läppar, medan en käklinje som ska förstärkas kräver en lite tjockare typ av filler.

Munhälsa arbetar med flera olika varumärken av fillers som Restylane, Juvéderm och Teosyal. De är alla baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Till exempel liknar hyaluronsyran i Restylane den som finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid.

Vilken filler som används beror på vilken produkt som är mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

Hudstruktur och behandlingsområde.

Beroende på vilket område som behandlas används olika typer av filler. En mjukare variant fungerar bäst för läppar, medan en käklinje som ska förstärkas kräver en lite tjockare typ av
filler.

Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer som mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

Minska bekymmersrynkan i pannan

En permanent rynka som satt sig mellan ögonbrynen kan få dig att se arg och trött ut och påverka hela ditt ansiktsuttryck.

Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som ser dåligt kanske kisar ofta, och drar ofta ihop ögonbrynen och därmed också huden. Muskeln utför samma rörelse om och om igen och med tiden kan en tillfällig rynka bli mer permanent.

Det som brukar kallas för bekymmers- eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen framträder ofta med åren.

Behandlning av bekymmersrynkan

Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av muskelavslappnande medel på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut. Det är inte alltid optimalt att ta bort rynkorna helt och håller om du haft väldigt uttalade rynkor. Detta kan ge en för stelt intryck. Vi strävar alltid åt att få en mer naturlig övergång.

En försiktig och noggrann behandling ger ett mjukare intryck i ansiktet, utan att något ser “stelt” ut. Full effekt syns efter ungefär två veckor. Resultatet varar i cirka 4 månader, men kan variera beroende på individuella förutsättningar som ämnesomsättning och styrkan i ansiktsmusklerna.

Den här typen av behandling fungerar även mot spänningshuvudvärk

Ta bort rynkor i pannan

Rynkor i pannan kan få dig att se äldre och tröttare ut . Men det går enkelt och snabbt att åtgärda med en muskelavslappnande behandling – och det gör stor skillnad.

Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som har en livlig mimik och rör mycket på ögonbrynen och pannan utför samma rörelse om och om igen, och med tiden kan linjer i pannan bli mer permanenta.

Behandling av rynkor

Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av det muskelavslappnande med på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av.

När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut och syns mindre.

Spänningshuvudvärk och tandgnissling

Ansiktet består av många olika muskler. Bland de starkaste är käkmuskeln, som bland annat gör att vi kan tugga. Ibland kan denna muskel dock arbeta lite för hårt, till exempel på grund av stress och sömnsvårigheter. Följden kan bli spänningshuvudvärk, tandgnissel och nedslipade tänder.

De som lever med spänningshuvudvärk blir ofta överraskade av hur snabb och effektiv lindring de kan få av en injektionsbehandling med muskelavslappnande. Att dämpa käkmusklerna något kan även göra att ansiktet antar en lite smalare form. Behandlingen kan även bidra till bättre och djupare sömn.

Behandling

Vid en konsultation med en av våra erfarna läkare eller sjuksköterskor diskuterar ni problemet. Behandlingen sker sedan genom väl avvägda och försiktiga injektioner.

Behandlingen ger fullt resultat efter cirka fyra veckor. Hur länge effekten sitter i är individuellt men vanligen mellan fyra och sex månader.

Gummy Smile

Gummy Smile kallas det när ett leende gör att lite mer tandkött än vanligt syns. Det kan finnas flera orsaker till det: För mycket tandkött, lite kortare tänder, en överaktiv läppmuskel, eller en för kort överläpp.

Som erfarna tandkäkare kan vi se vilken orsaken till ditt gummy smile är. Ibland kan enkombinationsbehandling av justering av tänder tandkött och injektion behövas.

Behandling

Om problemet är överaktiva muskler i läpparna kan lösningen vara att behandlas med ett tillfälligt muskelavslappnande. Den överaktiva muskeln som annars drar upp överläppen för långt slappnar av och då syns mindre tandkött när du ler.

Boka undersökning i receptionen

Vänligen beskriv vad du behöver hjälp med.