function jquery_parallax() { ?>

Fillers på Munhälsa Göteborg

  • Läppförstoring
  • Ta bort åldersrynkor
  • Ta bort “sura” mungipor
  • Ta bort bekymmersrynkan i pannan

Vad är fillers?

“En behandling med fillers är precis vad det låter som — att genom en försiktig injektionsbehandling “fylla” lite under hudytan.

Vi kan med hjälp av fillers återställa ansiktspartier som kan vara insjunkna, fylla i rynkor, ta fram en mer markerad form på hakan eller käklinjen, eller till exempel skapa större läppar.

Filler kan alltså både lägga till, ta bort och förändra. Syftet är att ge ett ungdomligare utseende genom att med små medel skulptera och förstärka ansiktsdrag”

-Gabriella Meiri Öhlin, VD

Hur går en behandling med fillers till?

Det är viktigt att behandlare med korrekt bakgrund och kunskap i anatomi och ansiktets struktur tar hand om dig och utför behandlingen.

På Munhälsa.se är alla som utför injektionsbehandlingar legitimerade tandläkare och alla anställda har den typ av utbildning och specialisterfarenhet som krävs för att ge dig en trygg och god behandling.

Innan behandling utför vi alltid en konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar. Vi gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat.

Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta. I enlighet med lagen får du sedan en betänketid på 48 timmar innan vi bokar tid för din behandling.

När du kommer för din behandling börjar vi med att lägga  en bedövningskräm över området. En filler-behandling går snabbt, gör om området är bedövat oftast inte ont och resultatet är inte permanent.

För oss på Munhälsa.se är det viktigaste att du ska känna dig nöjd med behandlingen och vara helt trygg i att vi är utbildade och certifierade i att utföra den.

Beroende på vilket område som behandlas används olika typer av filler. En mjukare variant fungerar bäst för läppar, medan en käklinje som ska förstärkas kräver en lite tjockare typ av filler.

Munhälsa arbetar med flera olika varumärken av fillers som Restylane, Juvéderm och Teosyal. De är alla baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Till exempel liknar hyaluronsyran i Restylane den som finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid.

Vilken filler som används beror på vilken produkt som är mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

Läppförstoring/konturering med fillers

Fillers är precis vad det låter som — genom injektioner kan vi “fylla” lite under hudytan, och därmed återställa volym, ta fram en mer markerad form på munnen, eller förstärka och kanske också förstora läpparna. Vi strävar alltid efter ett naturligt resultat för att framhäva läppar och mun som kanske blivit mindre med tiden och då kan förstärkas i både form och fyllighet.

Filler-behandling för mun och läppar är en av våran vanligaste injektionsbehandlingar. Efter en noggrann konsultation injiceras “filler” sedan vid behandlingstillfället. Det finns olika typer av filler, som baseras på hyaluronsyra liknande den som finns naturligt i kroppen.

Med fillers kan vi göra en förstärkning av amorbågen och munnens form, vi kan göra läpparna bredare och fylligare. Vi återställer försiktigt munnar som blivit allt tunnare med åren.

Hudstruktur och behandlingsområde.

Beroende på vilket område som behandlas används olika typer av filler. En mjukare variant fungerar bäst för läppar, medan en käklinje som ska förstärkas kräver en lite tjockare typ av
filler.

Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer som mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

Minska “sura mungipor” med filler

Med åren dras mungipor i ansiktet nedåt på grund av förlorad fettvolym under huden vilket genererar linjer som drar mungipan neråt. Ibland bildas också linjer från mungiporna ner över sidorna av hakan — det kallas också “marionettlinjer”.

Det här går enkelt att åtgärda med hjälp av fillerbehandling, som helt enkelt “fyller i” djupa linjer och gör dem mindre synliga. Intrycket blir att mungiporna inte längre dras nedåt, utan åter hänger jämnare ihop med munnen.

Fillerbehandling för att ”lyfta” mungiporna

Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar, där vi också gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat. Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta. Vi vill alltid åstadkomma ett så naturligt resultat som möjligt

Minska nasolabialveck mellan kinder och mun med filler

Nasolabialveck, som dessa typiska veck kallas, kan ge ett intryck av att kinderna tyngs ner lite. Genom att injicera fillers i nasolabialvecken återställer man volymen, i detta fall på sidan mellan näsa och mun. 

Att åldras innebär att volymen i ansiktet avtar, vilket kan leda till djupa linjer på sidorna mellan mun och näsa. Nasolabialvecken kan också vara tydligt framträdande även på en person som är ung. Linjerna syns mestadels när man ler, men kan med tiden bli kvar som permanenta fåror på sidorna mellan näsa och mun.

Behandling av nasolabialveck

Med små försiktiga injektioner av filler jämnas de snabbt ut och ger direkt ger ett slätare och yngre helhetsintryck. 

Först sker en noggrann konsultation där vi diskuterar vad som kan göras och vad du önskar uppnå.

När du sedan kommer för behandling görs små injektioner av filler för att dämpa nasolabialvecken mellan näsa och mun. Behandlingen återskapar volym under huden, vilket ger intryck av att huden “lyfts” upp och fylls i.

Minska bekymmersrynkan i pannan

En permanent rynka som satt sig mellan ögonbrynen kan få dig att se arg och trött ut och påverka hela ditt ansiktsuttryck.

Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som ser dåligt kanske kisar ofta, och drar ofta ihop ögonbrynen och därmed också huden. Muskeln utför samma rörelse om och om igen och med tiden kan en tillfällig rynka bli mer permanent.

Det som brukar kallas för bekymmers- eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen framträder ofta med åren.

Behandlning av bekymmersrynkan

Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av muskelavslappnande medel på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut. Det är inte alltid optimalt att ta bort rynkorna helt och håller om du haft väldigt uttalade rynkor. Detta kan ge en för stelt intryck. Vi strävar alltid åt att få en mer naturlig övergång.

En försiktig och noggrann behandling ger ett mjukare intryck i ansiktet, utan att något ser “stelt” ut. Full effekt syns efter ungefär två veckor. Resultatet varar i cirka 4 månader, men kan variera beroende på individuella förutsättningar som ämnesomsättning och styrkan i ansiktsmusklerna.

Den här typen av behandling fungerar även mot spänningshuvudvärk

Ta bort rynkor i pannan

Rynkor i pannan kan få dig att se äldre och tröttare ut . Men det går enkelt och snabbt att åtgärda med en muskelavslappnande behandling – och det gör stor skillnad.

Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som har en livlig mimik och rör mycket på ögonbrynen och pannan utför samma rörelse om och om igen, och med tiden kan linjer i pannan bli mer permanenta.

Behandling av rynkor

Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av det muskelavslappnande med på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av.

När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut och syns mindre.

Priser för Fillers

  • 0.5 ml 1900 kr
  • 1 ml 3300 kr

Boka undersökning i receptionen

Vänligen beskriv vad du behöver hjälp med.